Tuesday, March 2, 2010

kehidupanku bukan milikmu,aku membosankan, pergilah cari orang lain untuk kau kutuk

p/s: tajuk terpanjang buat masa sekarang.hi2


Assalamualaikum.. dah lame x update blog nie, berkurun rasanya. Kehidupan sekarang semakin stabil walaupun kerja berlambak, but im enjoy doing my work. Bak kata orang terima cabaran, hidup anda akan lebih terurus dan mencabar, so i take tht risk and just enjoy every minutes of it. Minggu nie ada panggilan dari orang tuaku dan kakakku; mereka berkata aku semakin kerap online dan membuatkan kerja-kerjaku xsiap. Terduduk aku, selame nie aku bergitu komited membuat keje, sampai melupakan hobiku bermain fb, kata2 dusta yg aku dapat.... cabaran..

aku merisik punye merisik rupanya kata2 dusta rupa2 nya datang dari sedaraku sendiri. Aku agak rapat dgn dia, kalau dia mintak tolong laju jer aku datang, but manusia, tetap manusia. Katanya aku online 24 jam, sedanagkan aku online pon xlah seberapa, just digree nie banyak research, so aku lebih banyak online dari diploma dlu. Entahlah malas nak explain dgn familyku, familyku ok je dgn kehidupan aku, kenape ramai pulak cuba nak memecah belahkan kehidupanku tg tenang ini. Aku just sabar, xperlu nak berbicara lanjut.Malas..

Btw, adik beradiknya semua ade akuan facebook, selalu on line, sebilangannya masih belajar dan ada juga x habis2 belajar ape cite?renung2kan, kadang kala kita selalu menghina orang lain sedangkan diri sendiri entah mcm mane.. lebih baik aku fokus buat keje daripada asik berfikir perkara bukan2.. hidup perlu diteruskan...

11 comments:

annfrendly said...

ksian nye..
ni kes teraniaya nih...
sepupu yg izad rapat dan selalu tlg tikam izad... ishk... nape la dia ade PHD(perasaan hasad dengki)?
sabar ajelah.. jgn rapat sgt gan sepupu yg begitu.. bahye..
belajar rajin2 ye.. dapatkan result yg cemerlang..
nanti terkejut dorang.. org yg 'selalu on9' jadi pelajar cemerlang.. hehehh..

Moon BlooDy Spell said...

kenkadang aku juga diperli dengan ayat yang sama

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

idup mesti trus~

izzad b* said...

em, xemosi lg pon, hidup mesti diteruskan...

AzuanBudakMemandai said...

ooo..ak online tak kuat..layan movie kuat..huhuu

syahbandar87 said...

mungkin juga saudara anda berkata dalam nada bergurau shja.bukan niat nk memburukkan..bukan serius..ataupu untuk kebaikkn anda.tapi biasa la ibubapa ni cepat risau.risaukan anak..takut jadi x ingt dunia plak nga internet.so dia nasihat la..untuk kebaikkan..

dan jika benar sekalipun dia seperti yg disangkakn,mmg itulah manusia..kadang2 tampa disedari mulut ni cpt sngt nk bercerita tentang orang.tidak terkecuali diri kita sndri juga..namun bila kita ingat maka kita cuba la kawal diri ini..diri ini akan sentiasa nk cuba memerhati sifat rakan sekeliling..kemudian membuat andaian sendiri.sdngkan diri sndri pun x sempurna..maafkan dia..anggaplah dia macam orng lain sahaja.jika kita betul2 marah dengan nya,maka kita juga tak ubah seperti orang lain juga..cuma pendapat shja..ya betul tu.lupakan..hidup mesti diteruskan..:)

izzad b* said...

AzuanBudakMemandai:ahaha same jer
syahbandar87: mungkin sya sendiri terlalu emosi atapun beliau.namun xada manusia sempurna di dunia ini, belajar mengenali orang lain dan diri sendiri.dan ya, hidup harus diteruskan

hans said...

ko marah lagi
jgn marah selalu
kang muka ko jadi macam tuter plak

izzad b* said...

eh aku plak, bkan ko jdkan die sbagai inspirasi ka?ahaha

Mr.Z said...

hmm..slalunya camni la jadinya, org tak nampak kita buat keje, juz buat andaian..tu kadang2 salah tanggapan ni..

izzad b* said...

betul 2