Wednesday, December 16, 2009

persoalan

Assalamualaikum kepada semua...

Pernahkah anda di ajukan soalan ini..

watak A: Eh mcm mana result? ok x?
watak B: Oklah, dapat 3.5.ko?
watak A: wah ko DL? mcm x percaya jer? Ala 3.5 jer, cukup makan je kan, sems depan turun la 2..
watak B: Emm.. ko dapat berape? 4.0 ke?(dgn nada marah suam)
watak A: Xlah, 3.0 jer. Beselah part 01 kan.
watak B: (tak terkata buat 10 saat, dlm hati, aku pon part 01!)
watak A: Ala ko bdk grapic kan senang jer...
watak B: (Hello?? ko kan fine art? bukan asas same je ker?)(dan watak A kantoi BEL n DRAWING)

Situasi penulis semasa penulis part 01. Bukanlah nak riak nak mengatakan penulis DL masa part 01, pada masa 2 penulis x berape kisah sgt tentang gred, yg penting lulus! But, bila di ajukan soalan nie agak marah gak lah penulis. Manusia...

watak A: Eh izzad, kamu dpt berape?
watak B: ok jer lah, alhamdulillah..
watak A: kamu DL ke?
watak C: wei izzad DL la!
watak D: Really?tipulah!
watak B: Terdiam n terpaku..

Situasi penulis semasa part 04. Peristiwa nie paling meninggalkan kesan kepada penulis. Berminggu senyap, tanya sepatah, jawab sepatah. Penulis agak marah dah kecewa dgn rakan2 penulis sendiri, penulis sendiri bukanlah seorng yg nak hebohkan seluruh dunia yg penulis dapat DL, but bersepah lg student yg dapat DL. Tapi pelik, time result diorg jatuh, senyap jer, ain't karma a bitch? i know u are...

begini..

Penulis percaya banyak sebab seorang student 2 blh mendapat DL, mungkin worknya cantik, unique dan tersendiri, ada kalanya kekemasannya, kerajinannya, dan mungkin mengapu kipas tahap kelajuan 5,(kipas kedai makan 2, siap dgn renjisan air gitu!) menyembur n menyanyi lagu2 cinta nan dusta, tikam sini, tikam sana, manusia, sape tahu kan? Penulis dah saksikan pelbagai karenah manusia, sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapat apa yg di impikan, cara baik atau buruk, Kadang-kala penulis agak takut dgn manusia jenis ini, manusia jenis apakah ini? Tepuk dada, tanya selera....

Pada pendapat penulis, DL seseorang 2 x bawa kemana jika tak digunakan seeloknya, xbermakna student x DL student yg bodoh, xberguna dan sentiasa ketinggalan. Semua orang mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri, gunakannya dgn baik dan sentiasa menolong ornag dengan ikhlas, tanpa meminta balasan dan sentias a berdoa kepadaNya.Kelebihan kita membolehkan kita terus maju, namun ia juga boleh beralih arah dan membawa kita ke satu situasi yg diluar jangkaan kita. Renung2kan....

3 comments:

hans said...

hahahhaha
relax jer
biar diam ubi berisi

Kuwe said...

haha.
lenkali jawab suma pakai bahasa isyarat ja.kdg kdg tipu sunat pun ok.

izzad b* said...

aku akan jawab pakai isyarat tangan, jari tengah2 aku tunjukan!wah!