Wednesday, November 25, 2009

01

Assalamualaikum w.b.t pd semue...

Sekian lame x ketemu, almaklumlah dah lame x menulis dlam blog nie. Penulis yg komited katanyer.. hehehe

Pejam celik dah 3thn penulis di bumi melake, uitm lendu alor gajah, melaka. Banyak benda dan perkara yg penulis nak diutarakan but tersekat dek kepemalasan penulis nak menaip satu-persatu. Pendekkan cerita, penulis bahagikan mengikut sems aje, senang...

aku dan universiti..

Sebenarnya x terlintas penulis nak masuk ke universiti nie. Bak kata Malique, "ijazah terbaik datangnya dari jalanan, dari pengalaman, percakaran dan bersalaman "tapi dia ada cakap juga "gagal merancang merancang kegagalan!". Penulis bukanlah sorang yang xada cita2 and hala tuju dlam hidup, just penat sangat! Penat dgn segala pembelajaran yg membosankan (dan result menyatakan semua.hehehehe..) ingatkan nak berehat, but dapat lower 6 lak. Belajar lg... adeiii.. belajar di sekolah yg sama. Boleh dikira kedatangan penulis ke sekolah. Seminggu dalam sehari 2 jer dtg sekolah.hehehehe disamping 7.30 baru nak tunggu bas, dan dtg ke sekolah 7.40-8.00, namun result xlah seteruk kedatangan! boleh kata ok lah, terutama sejarah, aneh kan?. Then, dapat panggilan universiti. bye2 Tanjong, hello Lendu!!

aku dan n2110..

n2110, thats my room. Pertama kali masuk ke block Nadim (now Jebat) agak ok sebenarnya, walaupon biliknya xnak kecik plak! dah la kene kongsi dgn 4 org! but, sabar je lah. Namun semuenya musnah akibat seorang pelajar yg sama bilik dgn penulis, barangnya xnak banyaklak! dalam hati nie kalau 2 orang lagi budak masuk boleh jadi pusat beli belah nie.(and firasatku benar.....) ohw, Azri Ismail namanya, aka mutu. Dua lg adalah senior 1 sems awal cepoi aka fahmi and majing aka reza. Mereka ok sebenarnya walaupon pelbagai drama telah ku saksikan..hahaha
sengkool aka izzad baharuddin...

Nie lah nama block aku, sengkool. Senang nak cari katanya coz dalam block nie ramai nama yg sama... nama nie pemberian seniorku Mat Toyu, part tinggi katanya. Namanya unik, oleh sebab itulah aku memiilih nama nie, maksudnya?xoxo... hahahaha. Hakka simbolik dgn block nie, so kenelah penulis belajar and perform hakka pada setiap block kat uitm Melaka, agak best sebenarnya..>_<. Berkejaran dari block ke block gembira keriangan sambil membuat hakka yg penulis sendiri sampai sekarang xtahu apa maksudnya...

aku dan nadim...

Nadim memberi penulis satu pengalam baru dalam hidup. Yelah selama nie x penah hidup di asrama, ok gak. Menggembara dari level ke level, belajar semue benda(baik dan sebaliknya) membuatkan hidup nie penuh, xterasa kosong langsung, di samping level yg meriah, sape xsuke kan? Berkenalan dgn bdk2 lain hidup same2 mcm adik-beradik. Pintu bilik yg xpayah berkunci, setiap 5minute ade aje orang nak masuk, pada mulanya agak pelik, but whatever!

aku dan ad111..

Part 01 masuk ke dalam falkulti senilukis dan seni reka, nak kata best tue, bestlah, dapat bertemu dgn muka2 baru, kawan2 baru and pengalaman baru. Penulis masih ingat kata seorang senior nie, katanya nak masuk course nie kene banyak sabar. NEMANG!~. Menghadap dakwat yg bau semerbak, warna2 yg perbagai semuanya menguji kesabaran dan kreativiti. Namun disebalik kesibukan dan belajar benda baru, still penulis rasa gembira dan teruja.

aku dan kehidupan sebagai pelajar AD..

Kehidupan pelajar ad nie nemang sibuk, x bermaksud pelajar lain xsibuk, just penuh dgn assignment yg pada mulanya agak merapik. Mana xnya, melukis kasut dgn mata tertutup berbekalkan hanya menyentuh kasut aje, melukis pemandangan tanpa angkat tangan sikit pon!aneh kan?. Namun semua 2 hanya secebis task2 yg lg menggile. Segala yg belajar sebenarnya berguna sampai ke part 06, walaupon pada mulanya penulis merunggut xtido malam, lampu bukak sampai ke pagi, tido di atas katil yg dipenuhi artwork daripada bantal and selimut, dari part 01 nak berubah nak buat keje awal, but still dah part 06 pon still buat keje yg sama, last minute..

aku dan mereka..

batch penulis nie banyak yg dah berumur sebenarnya. ada yg 2-5 tahun lebih tua dan ada yg berumur 40thn. Yes, 40thn. Namun, mereka semua sebenarnya orang baik2 dan berbakat dlm seni. Penulis selesa dgn mereka, segala kerja dilakukan sama2, part 01 kan, jalan segerombolan, nak pergi mane2 same2, agak kelakar kalau nak pikir balik. Mane xnya, still hijau org kata, xkesah berjalan tengah2 panas mengendong drawing paper, board sebesar a1, n tool box. Segala tindakan diambil gambar, peace sana, peace sini.. seriously, im miss that moment...







5 comments:

hans said...

asal muka aku takder?
umah sewa?
model tangan untuk pinggan?
hahaha

izzad b* said...

nantui aku masukan lah.
harap sabar!wakakka

hans said...

hahahahah
saja la...mahu mencapap jua disini

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~
kawan dak hans ke ni?

ku sedang mencari ruang dan waktu nak sambung Masters lepas tolak offer Julai aritu~ kena kerja dulu~ bayar PtPtipu~

izzad b* said...

hans:ko nemang!hahaha
lord zara:yap, samelah, umur mude, utang berlambk!he2