Thursday, November 3, 2011

mencari serpihan yang hilang




apabila bebicara tentang cinta semua ada kisah hidup yang tersendiri. di tinggalkan untuk wanita lain ker (ke jantan?okbai), keluarga tak restu ke, macam-macam.

tapi kita tak pernah serik mencari serpihan yang hilang, kerana kita tahu, ada pasangan kita kat luar sana, cuma masa sahaja tak pasti bila.doa sahaja kepada yang Esa, nescaya di makbulkan.amin

Bagi yang dah ada tue TOK SAH lah mengedik nak cari yang lain, "ala i nak test market i jerw, i kan hot, mane tau dapat ikan-ikan besar"(*muntah) kata si gadis. "ala aku kan kacak, kalau muke macam awek aku sekarang nie petik jari jer, 10 yang datang" (*muntah lagi) kata si jejaka.

Hubungan nie janganlah di rosakkan kerana orang ketiga ataupun dengan kebodohan diri sendiri. Kerana saya percaya kepada karma, kalau sekarang kau permainan jiwa pasangan kau, nescaya ada orang yang akan mempermainkan jiwa kalian semua.

Penulis tak menyalahkan orang yang mengejar harta, muka, darjat dah pangkat dalam bercinta.tetapi itu cuma duniawi, akhirat? Penulis lebih suka mencari yang biasa-biasa, berpendidikan, sopan tutur badan dan kata yang penting saling hormat menghormati sesama pasangan dan orang lain. Penulis nak seseorang yang menemani penulis di kala tua, berjalan tergedek2 bersama, ke masjid bersama, dah hidup dengan kadar sederhana tetapi gembira.

Anda pula macam mana?





21 comments:

zureen said...

er.. agak2 bila kita leh kapel?
kbai.
haha.

Hans said...

penulis sedang sedang mencari jodoh ke?
habis macam mana dengan Tuter dan Shims?
adakah penulis juga ingin test market?
hahahahahaha

izzad b* said...

zuren:tetibee malu2
hans: tuter and shims ekau punyo

suarasepi said...

Asalam

izin singgah dan komentar:

Alhamdulilah saya tertarik dgn ayat2 dibawah hasil dari idea saudara...Tahniah jika berfikiran sebegitu..

"Penulis lebih suka mencari yang biasa-biasa, berpendidikan, sopan tutur badan dan kata yang penting saling hormat menghormati sesama pasangan dan orang lain. Penulis nak seseorang yang menemani penulis di kala tua, berjalan tergedek2 bersama, ke masjid bersama, dah hidup dengan kadar sederhana tetapi gembira."

zikeryhassan said...

ni nak mencari jodoh atau baru kena tinggal jodoh ni. kabi.

Abg Stalker said...

abg akn setia seperti mana prmpn tu setia.tp kalau dia x bole nk setia,xpe la putus cara baik.selagi x sampai seru tuk kwin,mksdnya mmg jodoh sbnr blm sampai. :)

mr.syazwan said...

agak sama ngan penulis punya citarasa

kehkeh

Zuraidah said...

Izzaddd!! Huaaa. Gua dah la tengah feeling ni. Di tambah dengan baca entri lu. Gua tambah touching beb.

**hati Zuraidah baru lepas disakiti memang macam ni punya perangai. Menggila tak abis2. Huahua.

Hans said...

hahaha..aku xsuka caras hak orang la izzad
mereka hak ko
mereka tanggungjawab ko
hahahaha

EZAN IDMA said...

i love this entry, nmpak keiklhasan. rupa tak penting, carilah yg betul memahami dan sanggup berada sush sng kita bukan? n tak baik rmpas hak org hehe

tarian jari said...

setuju..!!yg dah ade buah hati, cuba la stay sbb ble dah pancing wanita, hatinya lembut dan mungkin juga rabak sehingga boleh membawa ke arah yg tidak dijangka..so, if dah berchenta, pandai2 pikul tanggungjwb! =)

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

penulis kalau sedang mencari, let me know.

kih kih.

blog-tips-kurus said...

komen saya macam 'kesimpulan' penulis. hehe!

Azroy Kassim said...

janda mau?

Hizami Rahim said...

tahu takpe. nak buat mcm mane kan? dah dunia sgt pentingkn kemewahan. adeh.

Cik Yuyu said...

:) sederhana udah memadai!

~SaL IjOu~ said...

mencari 'serpihan' itu memenatkan bila selalu dipermainkan~ noktah.

Mra Mastura said...

harta, muka, darjat dah pangkat x menjanjikan kebahagiaan.. huhu setia menunggu masa yang akan tiba.

ishiko said...

setuju dengan penulis ^^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

yang dapat menenangkan hati, itu sudah dari mencukupi..

reenapple said...

yaa. setuju. aku pernah alami.. =) terlalu perit..