Saturday, February 5, 2011

28 hari: jurnal chenta di mana kamu?titik 03

titik 03

bila hati sudah di cerobohi

apabila cinta menjelma, semua menjadi indah. Betul ke?Langit yg mendung bertukar cerah, bunga yang layu kembali mekar... pabila bersama?kentot yg busuk bertukar wangian iras flora by gucci, muka yang lebab kembali bermaya(botox?)macam-macam..

mesra

kalau di kedai-kedai makan, kita boleh kenalpasti kelibat2 pasangan dan level2 mereka(macam games la plak)

1.begining

ok, mereka selalu duduk depan2, saling memandang satu sama lain, malu2 kucing bak kata orang, pakaian?Smart and casual, kalau boleh baju baru, yelah first impression kan?kenelah bagus and high. wangian?10km boleh bau, sebotol agaknya diorang pakai.. namun agak comel juga mereka, malu, cakap pon cover2 yelah takut terlepas cakap ke ape...

2.middle

stage nie biasa2 aja, mata bersinar macam cerita cartoon, berpegangan tangan, hidup dalam dunia sendiri, sentiasa ketawa, ceria indah... gayanya jua casual, petah berkata-kata, sesekali ketawa kecil, sudah biasa agaknya.. kalau naik motor si gadis duduk rapat dgn si jejaka, di paut erat, xnak lepas..si jejaka?megah, berkuasa bila memecut. selalu main break.. yes, main break, tanyalah kawan2 jejaka anda jika anda nak paham dgn lebih lanjut..

3.official

mungkin ini kebanyakkan orang akan perasaan, mungkin di page facebook, Asri married with Temah, in relationship with lah.. si gadis akan tag semua pic bersama, "aku dan kamu", "chentaku", dan pelbagai lagi nama2 folder berbaur chenta.. ada juga yang akan terangan2 berchating di page masing2, sweet, namun adakalanya nak muntah pun ada.. tak kurang jua pasangan mengstalker pasangannya, semuanya nak tau, dgn siapa dia berbual, comment pic siapa, macam2 takut di rampas orang agaknya.. ada juga membuat pendekatan nak tahu password facebook atau email or hp, yelah, mane tahu xsetia... adakalanya kita boleh lihat sendiri, si jejaka dgn selamba melihat sms and calling nomb gadisnya, adakalanya marah, tak kenal siapa penghantarnya mungkin..

chenta itu indah, namun adakalanya membuatkan hati kita remuk, love is all about trust, xperlulah bergaduh, bertengkar dgn perkara2 remeh, xperlulah mcm CIA, FBI atau TALIBAN dgn pasangan kita.... tapi jangan pula percaya membuta-tuli, takut di tipu hidup2, ingat, hidup tak selalunya indah, ada jua pasang surutnya, namun sebagai manusia harus tenang mengharunginya.peace

5 comments:

Yai said...

"hidup tak selalunya indah.......namun, sebagai manusia harus tenang mengharunginya" Like this statement. :)

*tak dapat nak pasti level keberapa. Hoho.

♥ Juliana Violet ♥ said...

:)
Not really in a mood to think about love.
Boleh gitu... ahahah...
Tapi kadang2 best kalau onserved macam nie. :)

Cinta akan betul2 bahagia kalau kita berjumpa jodoh kita. :)

Miss Lya said...

Cinta?
Already lost the real meaning of it..
+_+

hans said...

hahahahahaha
yups
xperlu jadi FBI ker Taliban kan
kadang2 aku rasa bila pasangan couple jadi macam tu macam terlalu mengawal pasangan kan

Update Terbaru Senarai Penaja Untuk 'Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda'

izzad b* said...

:)