Thursday, February 11, 2010

speechless


penat!tekanan!xsabar nak cuti!



Pada rabu lepas(10hb) penulis dan 4 org rakan telah bergerak ke bumi Melaka, bukan untuk suka2(pada mulanya) tapi atas tuntutan kerja. Semalaman xtido memastikan semua berjalan dgn lancar, research company background, buat soalan dan perbagai kerja. Sangat hectic. Bagaikan dewa org hindu bertangan 8, itulah aku.


Pagi2 sudah bangun untuk memastikan semua barang ada, kamera?yap, videocam?yap(thanks to sedara hans)namun semua x berjalan dgn lancar. Pendek cerita penulis sgt speechless dgn groupmate penulis


Melaka?jauhnyer!!!!!K.L xdeke?Banyak company kat KL kot!!!

Mak ai mahalnye kerete sewe nie!!mane aku ade duit!!

Peningla wei, aku x bese jalan jauh!

kite nak p mane lg nie?xpayah lah jalan2, membazir wei.

aku nak kencing nie, aku minum banyak sagt tadi.


atas sebab sahabat dan percaya ini adalah dugaan, penulis telan dugaan dgn tenang, namun perkara yg sama berlaku selepas bilik ke shah alam


wei lambt giler kite balik!mcm mane nak buat keje?aku tekanan nie

ko nie membazir duit jer beli majalah2 nie!bkan bergune pon.sambil membelek2 majalah penulis dalm bilik ku.

wei aku balik dlulah aku xbolehlah tinggalkan umah aku, lgpon dah malam nie, aku x tido lg.


penulis masih boleh bersabar. khamis,(11hb) presentation day.


wei korang nie lambt betol buat keje!

apesal xangkat aku call?aku dah call berkali2 kot!tido jer keje!

wei aku nak present ape nie!aku cuaklah

wei sorrylah aku xtido malam tadi, tgk bola!team aku lawan kot!mane leh tinggal!

wei aku x bersedia wei!keje last minit kot!tekanan wei!


speechless. penulis x boleh berkata apa selain sabar, sabar dan sabar, nak kata die buat keje nemang xde, teruja dan gayat ke JJ baru di Melaka padahal die paling xsetuju p sana, xtau nak cakap ape, speechless.. aku menyiapkan semue, xtido2 dah 2hari, call sini call sana, xckp ape pon?


p/s: namun gembira apabila balik ke Melaka, walaupon x berjalan sangt, namun sempat bertemu sahabat di sana, lect en.yus dan kucing2nya.hahaha merindui kemesraan, kebaikan dan keceriaan orang2 disana.

10 comments:

ini blog wirdah said...

uh. teroknye mereka..

arekymz membuyau said...

wah..
terok nye yg kecoh2 tuh..
kalo wat keje xpe gak..
trok btol..

ann frendly said...

nanti dah cuti..
rehat puas2 keh...

hans said...

yg ko team tu budak2 melaka ker or budak baru?
stpm ker?

Wanie-san said...

iksh2...mcm2 ragam diorg 2..
nasib bukan ai tau..
klu ai dah lame kasi penyepak kat dey'll sume 2...huhu
*asl gedik semacam jew komenku ini??*

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

mmg kne banyak sabo k~
epy chinese nu year~

izzad b* said...

thanks kawan2, cti nie akan digunakan sebaiknya, lepas cuti kene mengadap mereka lg.@_@

vidadarisakura said...

ko sound jak la.hee

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…
Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
Mei Ge Ren Di Zhui Li
Jian Mian Di Yi Ju Hua
Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Di tiap jalan dan lorong
Dari mulut setiap insan
Ayat pertama tika bersua
Adalah tahniah, tahniah
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Dong Tian Yi Dao Jin Tou
Zhe Shi Hao De Xiao Xi
Nuan Nuan De Chuan Fung
Jiu Yao Chue Xin Da Di
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Musim Salju kini berakhir
Sudah pasti khabar gembira
Angin panas musim bunga
Akan menghidupkan dunia kita
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Hao Hao Bing Xue Rong Jie
Yan Kan Mei Hua Tu Rui
Man Man Chang Ye Guo Chu
Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Salji dingin kini menghilang
Bunga-bunga kian berputik
Malam yang panjang kini berakhir
Kokokan ayam kedengaran sana-sini
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Jin Guo Duo Shao Kun Nan
Jin Li Duo Shao Mo Lian
Duo Shao Xin Er Pan Wang
Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Setelah mengharungi kesusahan
Dengan penuh ketabahan
Kita semua mengharapkan
Keberkatan musim bunga
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

Salam dari kami sorry agak lama tak menyinggah blog ko.... seperti biasa kami agak sibuk sikit... sorry ye....

rysoul said...

specific la skit tulis nama aku!!!!!!!
hahahahahahaha