Tuesday, June 30, 2009

Durian

Setelah lama x menulis dlm blog nie akibat kesibukan dan internet yg membabi, akhirnya dapat gak menulis satu entry pd minggu nie...

pg khamis lepas penulis telah menerima mgs dri kawan penulis iaitu Yusni. Die nie kawan baik aku sejak sekolah rendah lg..

i.b* : yo yus pe hal?
Yusni : eh bdk2 nie ahak lepak umah pijan malam nie, nak ikot?
i.b* : malam nie?(sambil bpikir coz esok keje...)
Yusni : boleh x?
i.b* : oklah.nanti ko ambk ku kat umah! >_<

malam tue kol 9.30 malam die terpacak di depan umah ku sambil tersenggeh..

i.b* : nape kite p umah pijan malam2 nie?
Yusni : makan durian.
i,b* : ceh..(ingatkan makan besar ke ape!)

Di dalam kesejukan malam yg membeku ktorg pon p lah umah pijan.Dlm pejalanan die bercerita yg die bborak dgn adik hawa.

Yusni : dik, hawa mane?
Adik : belajar la bang, nape abg suke kat die ke?
Yusni : hu? (terdiam...)

penulis ketawa dari tanjong hinggalah ke talang akibat reaksi adik hawa nie.(mesti org menyumpah sapelah ketawa besar malam2 nie, antoo ka?)(mohon maaf juga kpd mak cik2 yg bru blik dr masjid. mesti mengucap panjang!ha2)

Then kami sampai ke dusun pijan sambil di temani adiknya n kawannya.kami pon melantaklah durian (walaupon penulis xberape suke sangat makan)

kami kemudian pergi ke rumah pijan, xlame kemudian faizal, iwan, owen n pakar sampai.(walaupon janji datang 9.30, sah janji melayu)

nak di pendekan cerite, makan durian lg..

setelah hampir 4-5 biji lesap, kami pon berbual kosong tentang masing2.. banyak bende ktorg bualkan dri zaman sekolah sampailah sekarang..

nak dipendekan cite.this happen:

Faizal : ang pe kabor pijan?
Pijan : manelah ku tau (muke semakin merah)
Faizal : meh ku call (sambil start dail nomb ang)

TOOOTTTHHHH

Ang : Alo.....?
Faizal : nie linda ke?
Ang : ye kenape?
Faizal : nak tanye, kat palong ade sungai ke?
Ang : ha?sape nie jgn lah memain... (dengan manjenyer...)
Faizal : ang, aku lah caley (aka Faizal).nie pijan bg salam kat ko.
Ang : pijan benggong?xnak lah..
kami : ketawa sambil tgk muke pijan semakin merah mcm sirap.

rindu plak borak dgn die, kat sekolah dlu die nie banyak cakap n kadang2 giler pon ade (sebelum msuk uitm, die jadi hos agro tech kat tv1 ke tv2...) emm.. tetibe rindu kat bdk2 nie...

then, eh linda ko yus pe kabor? satu pertanyaan yg memecah kesunyian malam

Yusni : entahlah.wei en nak balek nie, jat, jom..

lor, bru nak korek rahsia...
so, lepas salam bersalaman (mcm raye lak) kami pon balek..


p/s : LOVE..

6 comments:

hans said...

fuh....macam manalah ko gelak malam2 tu...
ada cam keliwon ker?

hans said...

durian sedap maaa.....
aku panas2 badan nih
makan puluh2 ulas

izzad b* said...

hahaha
kesian lak kat makcik 2..

waniey said...

eee jahat lh korg kcau dia..korg kn tau dak pijan 2 pemalu org nye..hahaha...

izzad b* said...

ha2 waniey,pelmalu lah sgt.

gray noise said...

ui...ngumpat aku dlm blog nmpk...